mikor mi, általában én

"A tengerpartot járó kisgyerek mindíg talál a kavicsok közt egyre, mely mindöröktől fogva az övé, és soha senki másé nem is lenne"

frissen rámhullott falevelek

  • Mano Negra: Csak kis technikai kekeckedés: a spamküldés és a webes reklámhordozás nem ugyanaz; lehet, hogy az ... (2007.08.26. 23:31) hm
  • Agent Angel: pedig semmi izgalmas nem történt. leszámítva, hogy egy mondatot sem tudtam írni, mivel nem ment a ... (2007.08.23. 00:20) napközben
  • Bóbita: bikini. és tudom, persze hogy van, nem is az volt az állítás, hogy ez a legjobb, amit valaha írtak... (2007.08.22. 11:08)

amiket régebben görgettem

túlélés, kitrákotty

2007.04.16. 21:59 Bóbita

Hosszú évek legrosszabb migrénjén vagyok túl, most már remélem végleg. Vidám volt s kellemes, a szombat esti lakodalomba sem tudtam elmenni, pedig lemondtam miatta egy szolidan berúgós hétvégét rég látott haverokkal. Bár ott még rosszabb lett volna. Ellenben, ma befizettem, itthon ágyból, egy rahedli csekket. Nem esett jól, de legalább nem kellett sorban állni.

Apropó, posta, megint bizonyítottam, hogy ha ledobnának egy lakatlan dzsungelszigeten, nem azért pusztulnék el, mert képtelen lennék táplálékot találni (nyilván bogyóból és hangyából kotyvasztanék salátát, tenger sójával és édes mézharmattal ízesíteném stb.), vagy mert nem tudnám megvédeni magam az állatoktól (olyat ordítanék az esedékes tigrisre, hogy szegény farokbehúzva, csíkjait odahagyva menekülne, ez esetben csíkjait kunyhóm ajtajának megerősítésére használnám :), szóval, nem ezekbe halnék bele, hanem abba, hogy profin felépített kunyhómba sikeres élelemszerző körútjaimról egyszerűen nem találnék vissza. Ismét bizonyítottam ugyanis, hogy teljes mértékben képtelen vagyok a tájékozódásra: az OIT-be tartottam szakvizsgára jelentkezni, és közel fél órát bolyongtam, mire megleltem azt a fránya Szalay utcát. Mindez nem lenne olyan kellemetlen, ha nem most mennék oda negyedszer és nem lennék született és folyamatos budapesti. Plusz, ha most is nem kétszer mentem volna oda (mert péntek 13 miatt megijedve a Szalay utcai posta értelemszerűen zárva volt, az ajtaján meghivatkozott, istentelen messze lévő Vadász utca 8. szám alatt csak egy vidáman piroskodó postaláda fogadott, szóval utam újra a kiindulási pontra, a Nyugatihoz vezetett, míg végül hosszas metróban lelt térképtanulmányozást követően újra (rövid tévelygés után) végre eljutottam az áhított célhoz. És beadhattam a jelentkezésem, hangsúlyozva, hogy milyen fontos volna a júniusi időpont. 5 % eséllyel bíztattak, de mivel a kedves szakvizsga-néni volt ott, én reménykedem. És tagadom azt a közkeletű nézetet, hogy aki városban eltéved az erdőben nem és vica versa. Én sehol nem tudok tájékozódni.

Szegény pici blogom a nővérem szerint olyan „elhanyagolt kis blognak tűnik, kiszáradt barna göröngy-gyöngyök között egy-két szó gurigáz magányosan...”. Nem is igaz, csak sajnos migrén alatt nem vagyok képes képernyőre nézni. Olyankor kb. semmire nem vagyok képes, csak a tévét tudom nézni. És hála az égnek aludni. De persze utóhatása is van: karommal takarom a szemem naphosszat, hogy ne bántsa a kevés fény, ami ilyenkor minden ellenérzésem ellenére elsötétíttetik (sose húzom le a redőnyt, nem szeretem a töksötétet, nem tudok úgy aludni), szóval begörcsölt a jobb karom és fáj. Milyen jó, hogy nem a bal, mert akkor stresszelhetnék, hogy biztos a szívem.

A mai nap kérdése: kitrákotty vagy kityrákotty és kárikittyom vagy klárikittyom. Amúgy tyúk (édes, nem édes) még sosem mondta a jelenlétemben azt, hogy kárikittyom (az igazsághoz tartozik, hogy azt sem, hogy klárikittyom).

Azért az túlzás, hogy a formázás ördöge, word-bőrbe bújt angyalnak álcázva még blogolás közben sem hagy békén, és lelkem kiöntése közben is ezzel kell szenvedni. Igazán lehetne együttérző ez a dög program.

A terv: Mentsük Meg Bundert Boglárkától!

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://meder.blog.hu/api/trackback/id/tr2659528

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mano Negra 2007.04.17. 20:22:23

Kitrákotty. Kárikittyom. És sajnos Rumcájsz, pedig évekig Runcájsznak hittem. Egyébként némelyik bekezdésed ilyen, a másik meg amolyan betűtípust ill. -méretet használ, ami neoeklektikus magasságokba emeli. :)

pöszméte 2007.04.17. 20:49:21

én még mindig a batka biga és csiga manó bűvöletében élek :). a betűtípusok a word bosszúja voltak az ellene intézett kirohanásomra. a harc örök.
süti beállítások módosítása