mikor mi, általában én

"A tengerpartot járó kisgyerek mindíg talál a kavicsok közt egyre, mely mindöröktől fogva az övé, és soha senki másé nem is lenne"

frissen rámhullott falevelek

  • Mano Negra: Csak kis technikai kekeckedés: a spamküldés és a webes reklámhordozás nem ugyanaz; lehet, hogy az ... (2007.08.26. 23:31) hm
  • Agent Angel: pedig semmi izgalmas nem történt. leszámítva, hogy egy mondatot sem tudtam írni, mivel nem ment a ... (2007.08.23. 00:20) napközben
  • Bóbita: bikini. és tudom, persze hogy van, nem is az volt az állítás, hogy ez a legjobb, amit valaha írtak... (2007.08.22. 11:08)

amiket régebben görgettem

időtelenség, időnélküliség

2007.06.21. 22:09 Bóbita

mano negrával épp skypevitát folytatunk a nagy bummról, illetve arról, hogy mennyire nehéz elképzelni, felfogni (szerintem nem is lehet), azt, hogy a nagy bumm előtt nem volt semmi, sem idő, sem semmi, leginkább a nagy bumm előtt NINCSEN a szó, amivel le lehet írni azt, ami ott volt. de sem az igeidő, sem aűű bármilyen szó, ami  bármit leír, nem alkalmazható, mert az sem igaz állítás, hogy a nagy bumm előtt nem volt semmi, mert sem a volt, sem a semmi nem értelmezhető. ilyenkor mindig a végtelen történetre gondolok, ott jött a semmi, és az is valami ilyesmi volt és azt sem tudtam felfogni.  mikor az ember magas sziklán van, és alatta jön a szürke felhő, ami eltakar mindent, kicsit az ilyen, de persze az sem jó, mert azért az is valami. a semmit valahogy azt hiszem, azért nem lehet elképzelni, mert az elképzelés eleve feltételezi azt, hogy az ember attribútumokat (igenigen :) társít ahhoz, amit elképzel, mert csak így tud elképzelni. erre mondják az okosok (pl. apám és mano negra), hogy erre jó a matematika, mert azzal nem kell ilyen értelemben elképzelni, de nekem az nem megy :(. ez a téma olyan, hogy már egész pici koromban is mindig belezavarodtam, mikor a papával erről beszélgettünk. és majd ha anna sára & co erről beszélget velem, vagy a nagyapjával, majd ő sem érti, de majd ő is borzongva élvezi. kivéve, ha matekzseni lesz, mert akkor ő érteni fogja.

1 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://meder.blog.hu/api/trackback/id/tr2103526

Trackbackek, pingbackek:

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mano Negra 2007.06.21. 22:34:13

"a nagy bumm előtt nem volt semmi, mert sem a volt, sem a semmi nem értelmezhető" - speciel a "volt" és a "semmi" igen; az "előtt" az, ami nem. :)
süti beállítások módosítása